‘Stop and reflect on what your pattern is doing for you’

Dit zou kunnen klinken alsof we het individu zelf de schuld geven van spanningsklachten. Dat is niet het geval, maar we zijn wel overtuigd van de persoonlijke invloed die we kunnen hebben in het omgaan met allerlei ‘stressoren’ die ons treffen. Of het nu een langdurige hectische of onzekere werksituatie is, een persoonlijke privé-gebeurtenis, keuzes die lastig zijn, etc.
Ben je eenmaal uitgeblust en (licht) overspannen of zit je in een echte burn-out, dan hebben we uiteraard respect en begrip voor jouw klachten. Deze klachten zijn echt en ook soms beangstigend. Word je nog wel de oude? Krijg je wel weer zin in je werk of in een uitje met vrienden? Raak je die lichamelijke klachten weer kwijt? Het vertrouwen kan ontbreken.
Wij zullen je op gepast tempo uitdagen om te vertrouwen op herstel en te werken naar verhoging van energie, motivatie en belastbaarheid. Het komt regelmatig voor dat we nieuwe denkpatronen, noodzakelijke beslissingen en strategieën met mensen uitwerken, die ervoor zorgen dat er een constructieve oplossing komt aan het eind van een zware periode.

Wij brengen de stress-signalen in kaart en passen hier de aanpak op aan.

Afhankelijk van onze planning en het specifieke vraagstuk zal ofwel Saskia de begeleiding voor haar rekening nemen, ofwel een deskundige uit ons netwerk worden ingeschakeld. (Lange) wachtlijsten worden hiermee meestal voorkomen.
Saskia neemt op dit moment voornamelijk begeleiding bij spanningsklachten voor haar rekening in de doelgroep senior leiders/bestuurders en ondernemers.

De aangeboden begeleiding wordt niet vergoed door verzekeraars maar is voor ondernemers en werkgevers uiteraard wel aftrekbaar voor de belasting.

Over burn-out

Het is onterecht te denken dat een burn-out iets is voor ‘zwakke’ mensen.  Juist mensen die een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben en de neiging hebben tot perfectionisme maken er meer kans op. Een burn-out zorgt voor totale lichamelijke en geestelijke uitputting. Normale handelingen zoals een boek lezen, boodschappen doen of op visite gaan lukt dan niet meer zomaar. Je gaat twijfelen aan je kwaliteiten. Niet alleen op het werk, maar ook in de privésfeer. Heeft iemand een burn-out, dan kan het maanden of zelfs jaren duren voordat hij of zij weer is hersteld.

Een burn-out wordt voorafgegaan door een langere periode van ongezonde stress in combinatie met een gebrek aan voldoende ontspanning. Een beetje stress is niet erg; dit kan juist helpen om beter te presteren. Neemt de stress echter niet af en is er onvoldoende ruimte om te kunnen herstellen en opladen, dan kun je spreken van ongezonde stress. Stress kan voortkomen vanuit externe factoren maar vervolgens spelen ook eigen patronen van omgang met stressoren mee. Daarom is het goed om bij inventarisatie niet enkel te kijken naar omgevingsfactoren maar ook naar persoonlijke strategieën en gedachten. In hoeverre is iemand sterk in het luisteren naar signalen vanuit het lijf? Hoe goed kan een persoon grenzen bewaken? Hoe snel is men geneigd te piekeren?